30.07.2015 г., 21:52 ч.

Тя - Дъга на Любовта 

  Поезия » Друга
333 0 0

В бурята на времето ужасно

като Дон Кихот се бори сам.

Вярва в идеали, но напразно,

завист и омраза срещна там.

Черен вятър и смразяващ дъжд

блъскаха се в тебе ден след ден

и в капан попадна неведнъж

и от мъката бе угнетен.

Примиряваше се ти, когато

бурята внезапно, просто спря

и учуден гледаш горе жадно –

истинска дъга над теб изгря.

Тя изгря, изгря със благослов,

тя изгря със седем ярки цвята:

С ОБИЧ и с НАДЕЖДА,

с ВЯРА и със ЗОВ,

с КРАСОТА,  с ДОБРОТО

и с МЕЧТАТА.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??