Тя е
Загадъчно хвърлен камък
В тихите води на почти полунощ
Пратила ми е любим кадър
Който не бях виждал преди
Тя е
Безпрепятствено название
Защото аз си я представям както си искам
Може би е на шестнайсет
Но може и да не е
Защото в поезията тайните
Са толкова
Колкото са пръстените на дърветата
И аз искам да ú кажа
Че когато погледна към тавана
Довечера
От ниското си легло
И мръсното бяло
Като празно платно
Ме покани да порисувам
Пак
Ще я боядисам сива
Защото цветовете са твърде лични
А аз нямам време
И съм далеч
И ми е хубаво да се усмихвам
Когато съм свободен да имам
Мой си образ за всичко
Тя е
Изобретателна
Знае какво да мисли
И знае какво да покаже
Да много им е малко
Но на мен ми е достатъчно
Може би
Някога
Ще разменим подаръци
Като малки деца
И ще си кажем кой на колко е
И кога сме успели толкова да пораснем
И на кой какво му е хубаво
И дали има нужда от щастие
Защото тя е
Това което аз искам да съм
Понякога
И тя е
Само образ в главата ми
Мъничък тумор
Незабелязан
Злокачествен
17.04.2009
© Десислав Илиев Всички права запазени