24.08.2011 г., 3:33 ч.

Тя е толкова хубава 

  Поезия » Любовна
3085 7 34

Тя е толкова хубава, Господи,

че не зная дали съществува,

или, свита на топка в леглото ми,

самотата ми в унес бълнува.

 

Може би, съм измислил ръцете ủ

от прозрачния дъх на росата?

Може в миг да е спряло сърцето ми

и съм минал отвъд светлината?

 

А устата ủ, Господи! Знаеш ли

как боли красотата до лудост?

До бедрата ủ, в мрака сияещи,

коленича.  Защото е чудо,

 

че сега тя е тук. И в леглото ми

кротко разумът с мен се сбогува.

Тя е толкова хубава, Господи,

че не зная дали съществувам.

© Владо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??