Aug 24, 2011, 3:33 AM

Тя е толкова хубава 

  Poetry » Love
3080 7 34

Тя е толкова хубава, Господи,

че не зная дали съществува,

или, свита на топка в леглото ми,

самотата ми в унес бълнува.

 

Може би, съм измислил ръцете ủ

от прозрачния дъх на росата?

Може в миг да е спряло сърцето ми

и съм минал отвъд светлината?

 

А устата ủ, Господи! Знаеш ли

как боли красотата до лудост?

До бедрата ủ, в мрака сияещи,

коленича.  Защото е чудо,

 

че сега тя е тук. И в леглото ми

кротко разумът с мен се сбогува.

Тя е толкова хубава, Господи,

че не зная дали съществувам.

© Владо All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??