20.05.2008 г., 23:58 ч.

Тя е тъжна 

  Поезия » Любовна
710 0 7
Тя е тъжна. Очите - изстинали.
Уморено върви из града
и се вкопчва във своето минало...
Няма сън, няма даже мечта

и надежда за някакво бъдеще,
за разсипан в нозете й смях,
за приятел, очакващ зад ъгъла
на пътечка от сребърен прах.

Тя унило върви към дома си.
В този дом няма вече уют,
в този дом няма огън и щастие,
нито щит срещу зимния студ.

После бавно се слива с тъмата...
Но след нея остава следа -
два, три стиха - без име, без дата -
и изгряла в небето звезда.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??