Кълца-клюца, кълца-клюца,
кудкудякам още в три!
Сръбнала да бях пърцуца...
ах, гадино мръсна – Мри!
К‘во ти писане, бе – краста!
Тя си кара джаста-праста...
няма спомен, сън и прошка
във главата със кокошка!
Бройка имат... сган овчици,
сто брадясали козици
чакат да се съмне в тъмно
може с кръвно и без кръвно.
Ще си взема магарица
за хълцук на кръгъл час,
щото мойта кукавица
е останала без глас!
Ще докарам още свинкя
да ми гуцка докат спинкам,
две шате́та* да си шляпат
и мухите да ми лапат.
Пет-шест дракона дресирам
чак до пет да ми сервират
книги, филми... може бира
и купонът да не спира!
И последно – как без кон,
още цвили в тоз балон...
Ферма! – Не, не ме приспива,
но, кокошката – щастлива!😊
*Шате́та – патета