11.03.2017 г., 10:38 ч.

Тя, силната жена 

  Поезия
825 3 3

 

А нощем, нощем, само
когато от лицето измие грима 
се смъква усмивка фалшива, 
и показва се слабостта.
Когато изморено отпусне глава 
под клепачите тича тъгата
и горест извива дъга 
по устните стиснати в болка,
и врязват се бръчки горчиви

написани с молив жесток.
За всяка от тях е платила
с преглътнати сълзи и сила. 
Заспива с тъгата си 
и смъртите хиляди през деня, 
за да сложи сутрин усмивка – фалшивата,

заедно със грима
и отново стъпила на краката си 
да превзема света.
 

© Гери Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??