19.08.2007 г., 14:16 ч.

"Тя" съм "Аз" 

  Поезия
1045 0 2
1.
Обеците до леглото й
имат форми на цветя,
тя ги маха, когато си ляга,
тази вечер - сама.

2.
Извива ръка под главата си,
ръка със безупречен тен,
и в спалнята настъпва тишината...
след още един спокоен ден.

3.
Тя не обича предметите -
о, тя само им принадлежи,
защото богатството може
всичко да й позволи.

4.
Но вътре във себе си тя жестоко проклина:
мечтае да бъде със друго богата
власт над своето име да има,
но в живота й няма подобна наслада.

5.
А за мене мечтата е тя,
тя отделя значимото в мен,
и ми казва какво да обличам,
тази жена е моят идеал
но от нея съм доста различна -
и не огледало
за мене е тя.

6.
Аз в живота се боря за всичко,
което обичам,
и колкото мога,
когато успея – постигам,
всяко мое движение
се бори за смисъл -
и единствена власт
над своето име аз имам,
и аз често над дните си власт не изпитвам,
лъжа много понякога
и доста измислям.

7.
Но тя... тя царува вместо мен,
тя избира, тя си почива,
а аз трудно се спирам
и когато се смея – тя се обижда,
и когато сама съм,
тя с интересните хора се вижда!

8.
Заради нея бих нарязала приятното си лице
със нож – тя ще хареса това,
заради нея хубавите си крака бих осакатила,
заради нея веселото си настроение бих изпила
на един дъх, като вкусен коктейл, за да изчезна,
заради нея мога дъха си да глътна!

9.
Моите думи са леден фонтан в студеното време,
но голяма част от мене живее и всичко ще вземе,
заради смисъла, който навсякъде виждам!

10.
И скоро тя, на която завиждам,
няма да царува във моите мисли вече,
аз ще стана като нея, но друга:

защото тя съм аз,

а аз съм само дете, което си играе,

което мечтае.

11.
А аз съм само едно малко момиче.

© Ема Венева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??