24.08.2017 г., 11:03 ч.

Тъга 

  Поезия » Любовна
1135 5 4

Дъждът напролет носи тишина,
в очакване след дълга пуста зима.
Дъждът на пролет носи самота -
мълчана и несподелима.

Дъждът на пролет не е просто дъжд,
а е сълзи от много тъжни тайни,
които се отприщват изведнъж -
уплашени, отчаяни, случайни.
И те попиват в жадната земя
и семена покълват от тъгата,
пробиват твърдата повърхнина,
покриват долините и полята.
Превъщат се във шарени цветя,
обречени да търсят светлината.
Във сока на зелената трева,
в дърветата, във храстите, в листата.
Но ти безбожно в страхове мълчи.
В душата ти предсмъртно гарвън грачи.
Тъгата ми ще се роди в сълзи
и пролетта над теб ще я изплаче.

© Мира Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, че след толкова години, изведнъж ме събуди! Ще има плодотворен дъжд, от страсти и от думи...
  • Но талантът в теб не трябва да мълчи и затова си написала нещо толкова хубаво и докосващо! Браво!
  • Като че ли ме описва :"Но ти безбожно в страхове мълчи". Мълча...
  • Образност и чувства във всеки ред! Чудесна лирика!
Предложения
: ??:??