16.12.2005 г., 15:12 ч.

Тъй бял,тъй чист 

  Поезия
665 0 0

 Не ще видите сълзите му,
не ще чуете вика му.
Само гълъб ще лети
тъй бял, тъй чист.

Ще лети той надалеч,
ще носи в себе си,
в сърцето свое,
свободата човешка.

И нощта ще се спусне,
като бездна тъмна,
над тялото самотно.
В прегръдка ще го вземе.

Но не търсете го вий
в земятя черна и
в прахта студена,
за бога,  не и там!

Търсето го в тревата,
планината, в душите
и сьрцата наши, защото
той бе безсмъртен, той бе герой!

© Росица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??