14.11.2007 г., 6:49 ч.

Тъжен спомен 

  Поезия » Друга
3931 0 11
 

Тъжен спомен

                                             ( за моята майка)

 

Сълзите гърлото ми стягат,
в устата мъката горчи.
Дори не мога да заплача,
плахо в нищото впервам очи...

 

Ръцете ми тежат като олово,
стоя с едва изправена глава,
опитвам се да стана, но отново,
безжизнени са моите крака.

 

Тишината ме блъска в ушите,
тежка и зловеща тишина.
А ти преди минути промълви ми:
- Отивам си чедо! Оставаш сама...

 

После се отпусна на моето рамо,
протегнах ръка, отчаяно те прегърнах.
А сърцето ми казваше: "Сбогом мамо"!
и тягостен студ ме обгърна.

 

Сега те виждам в съня, като наяве
и винаги си млада и красива.
Изгубих теб и обичта ти мамо,
но за мен оставаш, завинаги жива...

 

© Пепа Деличева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??