18.06.2006 г., 23:14 ч.

Тъжното момче 

  Поезия
1194 0 3

Тъжното момче вървеше

стиснало зъби.

Крачеше уверено напред -

отзад бе миналото.

Не го желаеше.

Мръсно и горчиво,

пълно с болка и лъжи.

Искаше щастие,

търсеше щастие.

Не моментно,

спомени от него много.

Искаше тишина...

Дълбока тишина,

топъл слънчев лъч,

ласки.

Кой ли бе пътят към тях?

Защо винаги трябваше да има път?

Защо?!

Болеше го.

Буца, заседнала в гърлото.

То даваше всичко:

получи фалш.

Искаше да поседне...

Къде?

Нямаше път.

Нямаше нищо.

Утеши го!

Погали го!

Дай му надежда.

Капка.

Достатъчна.

Пътека.

Хвани го за ръка и го води!

Нека спре тъгата.

Тъжното момче е тук до теб

във мислите си.

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много ми харесва, личи че е написано с много чувства ! Браво !
  • Най- безумните ни надежди и най- смелите ни мечти се раждат в моментите на най- голяма тъга..
    И тогава срещаме своите хора- пътеки...
    Докосва твоят стих!6
  • Георги,много е чувствено!Браво

Предложения
: ??:??