1.07.2010 г., 11:31 ч.

Тъмната нощ на душата 

  Поезия » Философска
1213 0 1

Като мрежа, изтъкана от сребро,

мъглата ни оплита

и ни прави слепи.

С матов блясък се процеждат

умиращи лъчи,

затихващ вик за помощ.

Сърцата ни пропити са

от студ и влага

и страх сковава нашите нозе.

Топлината чезне.

Пипала от нощен здрач

алчно ни обвиват,

изпивайки последната надежда.

Светът е мъртъв.

Светлината - само спомен.

Удавени в безпаметност и безразличие,

като кукли на конци

се влачим все напред -

безплътни сенки

със угаснали сърца.

И аз плача

и търся нещо

и се моля...

Всичко е изгубено.

Покой.

Нека мракът ме погълне.

© Теодора Чакърова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "безплътни сенки

    със угаснали сърца."

    Живот -инерция по спомен и по памет,
    разкъсал дрехата,с която е израснал.
    Като мечта за нещо неслучайно
    но изтъргувано за нищо и напразно...

    Хубав стих, докосващ и провокиращ.
Предложения
: ??:??