3.05.2019 г., 11:29 ч.

(Тъпи)горовата теорема 

  Поезия » Хумористична, Философска
405 2 5

Какъв завършен егоист!? 

Това присъщо е на Принца. 

Едно е в него, породисто - 

изпитото червено винце. 

Кръвта му е обикновено-селска. 

Жребецът - дизелова кранта. 

Палатът - партер във панелка, 

богатството е заема от банката. 

Такива са модерните ни Принцове. 

С принадено фалшиво самочувствие. 

Оставиха в душата си, единствено - 

пиянство и комплекси до съчувствие. 

Нима е егоизъм да си сам, 

от факта, че си малко по-различен?.. 

Принцесите забравят що е свян, 

щом страшно огладнеят от себичност! 

Тогава таз' душевна благородност, 

у Принца заприличва на миманс. 

На сцената във главната си роля, 

излиза селяндура - хулиган. 

О, скъпи мои лъскави, Принцеси! 

Елате на екскурзия до Ба̀ли! 

Комбайните са спортни Мерцедеси, 

а Принцовете просто са... хамали... 

Картинката е ясна. Бутафор. 

Сарказъм в ироничната недъгавост. 

Дали е благородник Питагор? 

Теоремата сега е тъпоъгълна... 

 

Стихопат. 

(DannyDiester)

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??