Какъв завършен егоист!?
Това присъщо е на Принца.
Едно е в него, породисто -
изпитото червено винце.
Кръвта му е обикновено-селска.
Жребецът - дизелова кранта.
Палатът - партер във панелка,
богатството е заема от банката.
Такива са модерните ни Принцове.
С принадено фалшиво самочувствие.
Оставиха в душата си, единствено -
пиянство и комплекси до съчувствие.
Нима е егоизъм да си сам,
от факта, че си малко по-различен?..
Принцесите забравят що е свян,
щом страшно огладнеят от себичност!
Тогава таз' душевна благородност,
у Принца заприличва на миманс.
На сцената във главната си роля,
излиза селяндура - хулиган.
О, скъпи мои лъскави, Принцеси!
Елате на екскурзия до Ба̀ли!
Комбайните са спортни Мерцедеси,
а Принцовете просто са... хамали...
Картинката е ясна. Бутафор.
Сарказъм в ироничната недъгавост.
Дали е благородник Питагор?
Теоремата сега е тъпоъгълна...
Стихопат.
(DannyDiester)
© Данаил Антонов All rights reserved.