18.10.2011 г., 12:01 ч.

Убиец 

  Поезия » Друга
648 0 3

Мъглата бързо пада,

ще ни покрие в сиво тази нощ,

града обгръща без пощада,

кара го да бъде лош.

 

Притаен във всяка сянка,

винаги напада в лице,

смъртоносен като пепелянка,

с хладни, кървави ръце.

Ако пратен е за теб

и към тебе той върви,

веднага ще станеш блед.

Някой скоро ще кърви!

Реже пръсти, чупи с(ъс) наслада

с хладен, черен нож,

а мъглата бързо пада,

кара го да бъде лош.

 

Зад гърба си кръв и кости

той оставя с лекота.

Ще повтарят „Бог да прости”

и за тебе майка, татко и жена.

На милост не се надявай,

щом надуши твойта плът,

и молитви ти отправяй,

свърши тука твоят път!

Пред теб издига се като грамада,

смачква гръдния ти кош,

а мъглата бързо пада,

кара го бъде лош.

 

И поредна жертва праща в ада,

тялото прибира в кош,

а мъглата бързо пада,

кара го да бъде лош! 

© Иван Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??