11.09.2007 г., 18:23 ч.

Участта на вампира 

  Поезия
527 0 2

Участта на вампира


Ти надмогна земната си смърт
и от гроба черен се надигна.
Излизаш – един нов вампир,
наслаждаващ се на нов кървав пир.
Под пълната луна ти се вихриш със сила,
дори роднини не щадиш,
оставяйки навред кървавите си следи.
Аз знам, ти мразиш този адски дар,
ако бе имал избор, друга орис би избрал.
Но вече е прекалено късно...
Нещастната ти жертва, скитаща се
като мишка в лабиринт от улици,
те разпозна в последния си час.
Изстена, преди в ръцете ти да се отпусне,
но ти чу как тя те проклина,
видя го, скрито в очите й.
Цветята ти угасват в страх...
върни се у дома, при своя празен гроб.
Спомни си миналото, прокълни съдбата си.
Няма вече светлина, няма радост.
От теб лъха само на смърт и кръв.
Скрий се от света, отиди при демоните,
твои събратя, последвали една съдба,
прокълни участта си зла и тайно се надявай
някой ден при теб да дойде демон по-зъл
и заедно с тях да погуби и теб.

© Диляна Неделчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??