20.12.2007 г., 15:18 ч.

училище 

  Поезия » За деца
913 0 2

Училище

 

 За ваканцията мислим още от май,

защото за нас тя е един Рай.

Уроците не учим, защото ни зове -

слънцето прекрасно

златен лъч плете.

Навън се чува смях на весели деца,

всеки си играе на своята игра.

Златен лъч докосва и моето лице,

но нещо друго спира детското сърце:

уроци ненаучени в учебника лежат,

а двойките безмилостно редят ли се, редят.

Ех, кога ли? - питам се аз -

Ще съм навън, а не у нас???

© Мирослава Ваклинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??