22.12.2017 г., 11:42 ч.  

Учителката 

  Поезия » Гражданска
650 4 5

УЧИТЕЛКАТА

 

(На Лона)

* * *

Ти дошла си сега на света

на Земята в пореден живот,

да пробудиш от сън паметта

на заспалия български род.

 

Похитила е чалга ума

на децата ни, на младежта.

Ще измие ли някой срама

от духовната им нищета?

 

Над Земята плющят знамена,

а във Сирия, в древен Ирак

и в Украйна бушува война…

тук в родината броди скрит враг.

 

И по нашите родни поля,

марширува войник чужденец.

Там, народът кръвта си проля

да живее свободен творец.

 

В този свят на разруха, войни

под угроза Земята е днес.

На децата ѝ ти помогни,

да обичат народа злочест!

 

Научи тези малки деца

на завет, завещан от деди:

да израстат с любящи сърца

и с мечти – пътеводни звезди!

 

11 септември 2015

 

(Из „Октомврийски рози“-

четвърта книга на „Повеите

на любовта“

Иван Митов

 

© Иванъ Митовъ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??