Учителко, наша любима,
на раздялата дойде часът.
В очите ни сълзи ще има,
но всеки трябва да поеме своя път.
Едни от нас ще са студенти,
други с бебе на ръце.
Но винаги в душите ни ще свети
красивото ви и усмихнато лице.
След години ще се срещнем
из улиците тихи на града.
Вие с косите побелели,
ние с усмихнатите лица.
Учителко, наша любима,
простете ни за всички грешки.
Запомнете ни с доброто,
както ние ще ви помним веч.
© Пепи Всички права запазени