Уханието твое ме пленява
със аромата дневен от Пирея,
на нимфи чудни и на самодиви,
докосва нежни струни на душата!
То в мене вдъхва сили за летежи,
за пурпурния блясък на надеждите,
за усети най-странни, преживени,
за нови спомени, родени в утрото!
Поемайки дълбоко въздух, в мене
се раждат сто желания интимни
и с радост аурите ни се сливат,
превръщайки се в нещо неделимо!
© Светльо Златанов Всички права запазени
С пожелание още много години да
се раждат сто желания интимни
и с радост аурите ви да се сливат...