12.05.2020 г., 23:21 ч.

Ухания 

  Поезия
548 4 8

                  Отвънка ухае на люляк,

                 отвънка е синьо небе...
                       Н. Вапцаров ("Пролет")

     

 

Ухае на люляк, на синьо небе.

Ухае на Май и на слънце.

Земята във унес тъче ли тъче

живота си – зрънце по зрънце.

 

Щастливи са птиците, свили гнезда

в дърветата, слепи до вчера.

Протяга се утрото в цветна роса

и радости с вятъра мерят.

 

Ухае на пролет. Ухае на свят

пречистен, различен и нов.

Ухае на изгрев в най-яркия цвят.

Ухае на много любов.                                  

© Деа Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??