16.08.2009 г., 0:18 ч.

Уличен музикант 

  Поезия » Друга
780 1 4

Оживена улица, жега... а музикантът с китара
с неохота попива лъчите на Юни.
Някъде близо до бургаската гара
се чува гласът на нежните струни.

 

Скъсаната риза старателно закърпил,
слънцето в очите му все по-силно свети.
Болката изпява в песен на Дийп Пърпъл.
Животът му крепи се на дребни монети...

 

Някои му се смеят, други - съжаляват...
Имат ли изобщо нещо в сърцата?!
Трети слушат и се възхищават,
но шапката е все тъй празна на земята.

 

И тълпата все тъй безразлично подминава.
Я бързат за някъде, я палят цигара...
Музикантът все така на чудо се надява...
Там някъде, близо до бургаската гара.

© Няма смисъл Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??