24.07.2017 г., 10:54 ч.

Упадък? 

  Поезия
280 4 4

 

Казва се Илюзия. Днес е неизбежна.
Облачно вали, восъчно догаря.
Бедната душа. Фитилът ѝ е земен.
Свети и оставя букви в полустаите.

Бял нечакан сън, спънал се във времето.
Мъничко любов нужна е на хората.
Миг и те откъсват. Дълго се оглеждат,

миг преди да паднат в своята история.

© Йоана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??