29.11.2015 г., 22:18 ч.

Упражнения по стил 

  Поезия » Хумористична
429 0 5

Упражнения по стил

 

Няма поезия за мен.

Делникът е толкова жесток,

а в живота разглобен

чувствата са само стока.

 

Емоциите са беда.

Залог е красотата

да си продам съдбата

за жълта някаква победа

и подобна слава.

 

Злобата да лъже и се подиграва,

да ми подрежда автобиография,

да ми измисля случки подобаващи,

от филм пълен с порнография.

 

Усмивката да ми е ботоксна,

гърдите – силиконови,

да съм фалшив парадокс

в чалгаджийските закони.

 

Да съм гарга, привлечена от блясъка

на лъскави дрънкулки, стъкълца.

Да съм далеч от непреходните неща

със подменена маркова душа -

на модата последен крясък.

 

И чудя се, гробарите, когато хванат

да пускат в черната земя

от мен каквото е останало,

ковчегът ми и гробът след това,

дали ще са в стил Долче и Габана

 

или поне Армани.

 

Бойко Беров - botyo

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Важното е да умираме стилно!!! Харесах!!!!
  • Това е моментно чувство, което ме е накарало да се размисля за моя стил на умиране - такъв или онакъв да бъде ...
    !)
  • !!!!!!!!!!!!!!
  • За съжаление. Хубав ден Младен.
  • "Чувствата са само стока". Чудесна находка, Бойко! За съжаление дотам я докарахме 3 хил. след Христа.
Предложения
: ??:??