31.10.2007 г., 22:22 ч.

Упрек за оправданието 

  Поезия » Гражданска
897 0 22
 

За оправдание -

бил пътят влажен - много хлъзгав.

За упрек -

бил шофьорът малко пил.

За оправдание -

човекът бил с бастун и бързал.

За упрек -

със скоростта шофьорът прекалил.

За оправдание -

тогава там бил счупил някой лампата.

За упрек -

колата имала проблеми.

За оправдание -

на пътното платно бил дядото.

За упрек -

шофьорът бил без документи.

 

ххх

За упрек -

в тъмно бил облечен старецът.

За оправдание -

младежът бил добро дете.

За упрек -

човекът бил с психично заболяване.

За оправдание -

водачът бил изпаднал в стрес.

За упрек -

тротоарът е за пешеходците.

За оправдание -

нима не знаете той чий е син?

За упрек -

защо е толерантно обществото?

За оправдание -

такова няма, щом човек е днес загинал...

© Дочка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??