26.08.2014 г., 9:31 ч.

Усещане за Есен- 2... 

  Поезия » Пейзажна
347 0 2

 

 

Усещане за Есен- 2...

 

... и пак се извъртя Земята

по своя път към Есента,

и пак летят на юг ятата

да търсят топлите места...

 

И почна ли да разсъждавам

за Смисълът и  Същността

на всичко дето преживявам-

навярно е от Есента.

 

Отдавна нивите ожънати

са и стърнищата димят,

от ветровете не прегънати

и късни макове цъфтят.

 

Полетата са тихи вече

и пусти са без хорска глъч,

щурците само стържат вечер,

но сякаш в песните със злъч...

 

И утрините вече хладни

подсещат ме за Есента,

а неразсеяни по пладне

мъгли навяват самота...

 

Надвиват ветровете лесно

любимият ми летен свят,

а по нататък е известно:

мъгли, слани и листопад...

 

... Ала когато не пробие

и Слънце гъстата мъгла,

и вятър северен завие

разбирам: вече е дошла...

 

Коста Качев,

26.08.2014.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всеобхватна картина на Есен в полето. Наблюдателност, впечатлителност, философски поглед към сезона, който буди размисли за същността и преходността на нещата.
    Хубаво! :
  • "Изрисувал" си я в точните пропорции Коста! Много ми хареса.
    Поздрави!
Предложения
: ??:??