Усещане за Есен- 2...
... и пак се извъртя Земята
по своя път към Есента,
и пак летят на юг ятата
да търсят топлите места...
И почна ли да разсъждавам
за Смисълът и Същността
на всичко дето преживявам-
навярно е от Есента.
Отдавна нивите ожънати
са и стърнищата димят,
от ветровете не прегънати
и късни макове цъфтят.
Полетата са тихи вече
и пусти са без хорска глъч,
щурците само стържат вечер,
но сякаш в песните със злъч...
И утрините вече хладни
подсещат ме за Есента,
а неразсеяни по пладне
мъгли навяват самота...
Надвиват ветровете лесно
любимият ми летен свят,
а по нататък е известно:
мъгли, слани и листопад...
... Ала когато не пробие
и Слънце гъстата мъгла,
и вятър северен завие
разбирам: вече е дошла...
Коста Качев,
26.08.2014.
© Коста Качев All rights reserved.
Хубаво! :