25.08.2019 г., 18:00 ч.

Усетило любов 

  Поезия » Друга
534 4 8

                   Нима не е красиво, усетило любов?!

                      По устните разливат се вълните

                              и плискат своя нежен, 

                                     тръпнещ зов.

                           Покой намерило сърцето,

                  обгърнато със огнен обръч от искри.

                         Парещи, оставилите пръски

                       след себе си незабравими дни.

                                   Следи... пътека,

                              по която босо стъпва,

                              едно изплашено дете,

                  че този свят на влюбен се преструва,

                                    ала той не се...

                    Всъщност всичко е действително,

                                   червенозлатно.

                    В пламъци изгаря обръч от искри,

                     които пламват със надежда жива

                         в детските потрепващи очи.

                 Усетило любов ще бъде по-различно!

                         Ще бъде някак непривично,

                                     романтично.

                               Ще бъде празник...!

                        Целуната и бляскава нощта

                          ще се разлива по вълните,

                          докоснали с капчици вода

                       жадуваните устни и звездите.

                              И влюбени стрелите

                         ще са непосилно вкусни...

                                 Разбери любов!

                   Това дете не би помислило дори...

                                  да те напусне!

© Цветето Б. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??