19.04.2012 г., 22:59 ч.

Усмихнах си небето 

  Поезия
1102 0 10

Изпъстрих си небето със цветя,

оплетох му оранжеви пантофки.

Извих му диадема от дъга

и люлка от мечти му вързах ловко.

 

По стълбичка от цветен бял прашец

качих се да достигна звездопада,

нанизах му герданче на конец

от сребърни звездички - за награда.

 

От Слънчовите галещи лъчи

направих си пътечка озарена,

та в мигове, когато ми горчи,

да стигам до небето преродена.

 

А то да ме прегръща в благослов.

Усмивката вълшебна на дъгата

да ме изпълва с нежност и любов,

от извора да пия на зората.

 

И цвят по цвят небето да блести,

да се засмее в приказност сърдечна,

да се огледа в моите очи

и цветния му смях да грее вечно.

                                   Bloom

 

 

© Веси Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??