Усмихвай се, когато ти е тъжно,
усмихвай се, когато те боли.
Усмивката е нещо много нужно,
така че светлина от тебе да струи.
Усмихвай се, когато сили нямаш.
Усмихвай се, когато вън вали.
Тогава, колкото и ти да страдаш,
външно нищо няма да личи.
Усмихвай се, когато сълзите напират.
Усмихвай се, дори да си сломен,
със сърце вяра и надежда се намират
и сили за един по-светъл ден!
Усмихвай се, когато буря снежна
вилнее и разбива всичко в теб.
Усмихвай се и радост безметежна
от душата ти ще капе като капки мед.
Усмихвай се, когато мрачно е небето.
Усмихвай се, когато всичко се руши.
Носи усмивката в сърцето,
така ще бъдеш истински щастлив!
Усмихвай се и светът ще се усмихне.
Вярвай и върви напред
и съдбата може би ще ти намигне.
Да! За твойто щастие е ред!
© Теодора Всички права запазени