3.09.2021 г., 14:18 ч.

Утеха 

  Поезия
200 0 0

                У Т Е Х А  

 

 

              Не ме задържайте!

              Телото ми е само дреха,

              която на земята ще оставя.  

              Но ще изпратя цялата утеха,

              събрана  във небесните кервани.

              Надежда всеки има,

              ала утеха, утеха няма.

              С утеха бих лекувал

              неизлекуваните

                                   земни рани.

 

22 юли 1999

   Поморие 

© Емил Янчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??