Утринна серенада
Добро утро, любов! Събуди се! Навън
Месечината вече я няма.
Целуни ме наяве. Не искам насън.
Не защото сънят е измама.
Не защото, любов, ще си мисля, че пак
си забравила да се завърнеш.
Не в съня си минаваш критичния праг,
вместо мен някой друг да прегърнеш.
Добро утро, любов! Усмихни се и виж,
че светът като теб е усмихнат.
Нищо друго. Засмей се. Това му дължиш.
И звезди ще изгреят в очите.
За да видиш красивия утринен чар
на зората, в тревата искряща.
И да станеш самата най-ценният дар,
който само сънят ми е пращал.
Добро утро любов!
© Александър Калчев Всички права запазени