Mar 3, 2019, 7:44 PM

Утринна серенада 

  Poetry » Love
1284 4 3

Утринна серенада

 

Добро утро, любов! Събуди се! Навън

Месечината вече я няма.

Целуни ме наяве. Не искам насън.

Не защото сънят е измама.

 

Не защото, любов, ще си мисля, че пак

си забравила да се завърнеш.

Не в съня си минаваш критичния праг,

вместо мен някой друг да прегърнеш.

 

Добро утро, любов! Усмихни се и виж,

че светът като теб е усмихнат.

Нищо друго. Засмей се. Това му дължиш.

И звезди ще изгреят в очите.

 

За да видиш красивия утринен чар

на зората, в тревата искряща.

И да станеш самата най-ценният дар,

който само сънят ми е пращал.

 

Добро утро любов!

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??