18.01.2011 г., 15:48 ч.

Утринно 

  Поезия » Пейзажна
429 0 0

Възседнал свойта колесница,
Ра идва сякаш от звездите,
струи Небесен Огън-птица
и пъди по света мъглите.

И песен на поточе бистро
отронва се със меден звън,
сълза планинска, дивно чиста,
оглежда се в лазура син.

Дъга изящна, пъстроока
се къпе в светлина лъчиста
и пламъка на Ра дълбоко,
като магия, утринта пречиства!

© Ангел Филипов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??