11.10.2022 г., 10:58 ч.

Утринно притихнало 

  Поезия » Философска
576 1 4

УТРИННО ПРИТИХНАЛО

 

От толкова години та до днес

аз имам навик – в делник или в празник,

на ранината в дивия овес

из сънната дъбрава да нагазя.

 

Роса искри в притихналия хвощ –

протегнал крехко стръкче към всемира,

Доволна съм, че дрипавата нощ

в копривата на тъмно се прибира.

 

Синее още пътят за отвъд,

но бързо просветлява хоризонтът.

След два-три мига буди се светът.

и птици из виста ще запърпорят.

 

Излишно е да питаш за какво

тършувам рано нейде в необята.

Научих, че животът е любов

и благо е да слушам тишината.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??