Утро
В пред утрото нощта е свежа.
В градинката се стели хлад.
Отблясъците плетат мрежи,,
тамата с туй да оплетат.
Блестят очите на росата,
замигат в тъмното и спрат.
И Изгрева се гони със Зората,
докато дверите го приютяг...
Над клоните луната грее,
мъждукат малките звезди,
със синевата ще се слеят,
щом Слънцето ги заслепи....
Аз в този ранен час съм станал,
да срещна Изгрева с очи,
безсънието да престане
и мъката да замълчи!
Блестят сълзите на тревата!
Със мене плаче Пролетта,
тъга ми е напълнила душата,
че се простих със Любовта!
© Hekredel Всички права запазени