20.06.2006 г., 12:03 ч.

Утро 

  Поезия
921 0 4

 

Денят започва със слънчевия лъч

Отварям очи и чувам нейде глъч.

Прозорецът отворен е и виждам аз простора.

Как весело играят децата, там, на двора.

Петлите кукуригат, птичките летят,

небето нежно се простира и окрасява денят.

Пойните чучулиги силно чуруликат.

Бягат и се гонят, бавно се настигат.

Слънчев ден и весел празник,

от изгрев слънце, чак до заник.

Полюшват се житата във полето,

нейде тихо се чува плачът на детето...

Весело затананиквам си чудна песен.

Спомням си за отминалата есен...

Тихо и кротко си гледам деня,

преди да е настъпила вечерта...

© Нина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??