1.01.2021 г., 20:02 ч.

Утро... 

  Поезия » Друга
102 0 0

 

Утро...

 

Вият вън в среднощни во́пли

Северните ветрове́...

... но във стаята е топло –

пия първото кафе́...

 

Ти́ха музика се носи –

в безтегловност съм сега...

С ранобудните въпроси –

все:далече от брега“...

 

И́нтуи́ция навярно

ги насочва към целта –

що́то мамят ги коварно

бреговете им в мъгла...

 

... но в уютната си стая  

с аромата на страстта –

аз и в утрото желая:

сънищата от нощта...

 

С ма́лко и да ме обзе́ме

тих томителен копнеж,

а душата ми – да стене

неразбрана от стремеж...

 

... А́ла вън развиделява –

утрото минава в ден,

ритъмът се ускорява:

с гравитацията в плен...

 

01.01.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??