Луната! Хайде, стига си се кискала!
Забирай си звездите и да спят.
Затваряйте на сънищата книгата
и не забравяйте на страницата знака.
Щурчета! Престанете да лудувате!
Росата пада - може да настинете.
А после - пак ръжда по струните
и на фалцети песните излизат...
Цветята - да се будят, че пчеличките
си гонят плана по медонадоя.
И смяната на нощни с дневни птици
да става тихо и без много спорове...
Дъждът във облака остава да скатава,
не е предвиден днес за изявяване.
Готови ли сте? Слънцето изгрява -
Поклон! Усмивка! Утрорапорт даден!
© Дочка Василева Всички права запазени
И... приет!