27.02.2024 г., 15:43 ч.

Уют 

  Поезия » Друга
92 1 0

Семейният дом, изграден със любов
и с покрив от общите спомени скъпи,
където под нощния хладен покров
прибираш се морен и прага пристъпил

 

законният сродник посреща те с жест,
приканващ тревогите си да загърбиш
и радва те с дългоочаквана вест
наследникът ваш, че със чест е постъпил.

 

Изправил се гордо напук на света
с неправдата в схватка жестока е влязъл,
платил е високата, тежка цена
макар че е прав той да бъде намразен.

 

Семеен уют е и чаша кафе,
по тъмно когато за работа ставаш
и вечер когато във здрач кадифен
в прегръдка неволи и болки забравяш.

 

Уютът семеен е крехко дръвче,
разцъфнало в пролет, окъпана в слънце,
а всеки момент споделен е цветче,
и обич, родена от мъничко зрънце.

 

Пазете цветенцата- наши деца!
С любов се грижете за тяхната радост!
Лъчи от усмивки за много лета
ще топлят сърцата с божествена сладост.

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??