21.12.2006 г., 22:18 ч.

В 12-ти час от третата неделя 

  Поезия
621 0 5

 

 

 

Изгубил топлата ти длан,

вглъбен в това да те намеря,

обикалям нервно пустия таван,

в 12-ти час от третата неделя.

 

Пред нервна криза, с цигара във ръка,

броя мухите уловени в паякова мрежа,

изскърцва глухо изкривената врата,

изнася се последната надежда.

 

В празното, безоблачно небе,

безсилен взирам се през джама,

прокажена света кълне,

прехвърчащата, черна врана.

 

А времето във въздуха увисна,

колелото на живота спря да се върти,

омразата в лице ми плисна,

а после тишина се възцари.

 

После стана адски тъмно,

угасна трепкащата свещ,

обърнах чашата до дъно,

и към вечното след теб поех.

 

Изгубил твоята следа,

пасивно искайки да те намеря,

седя с наведена глава,

в 12-ти час от третата неделя.

 

 

 

 

 

© Деян Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??