30.04.2008 г., 6:26 ч.  

Мигът 

  Поезия » Любовна
815 1 22


 

 

Повика ме и аз оттук те чух.
(Привличаш ме почти неустоимо.)
Дойдох. И близък си ми, и си чужд  –
(не зная даже малкото ти име).

Неловко е. И думите мълчат.
Но ти си мъж. Разчупвай тишината.
И с поглед начертай пред мене път -
аз искам да достигна до душата ти.

А после ме изпий - с очи и с дъх.
От крехката си младост ще ти влея.
И там, на нашия Голготин връх,
ще знам коя съм. И защо живея.

© Елица Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??