26.01.2013 г., 13:15 ч.

В България е така... 

  Поезия » Гражданска
333 1 0

В парламента ни велик,

всеки там е "политик",

нищо, че не знае що е Конституция,

нали успял е да се шмугне в тази институция.

Политиците наши без срам ни лъжат,

на следващите избори пак ще ни подлъжат.

А ние, горките, мълчим си цял живот,

без проблем продаваме нашия вот.

След това отново пак крадат,

а горките граждани - мълчат.

И докога ще е така?!

Няма кой да подаде ръка.

Оплакваме се, че животът ни е труден,

а народът кога за истината ще е буден?

Не е ли време да покажем какво искаме

и как до болка зъби стискаме.

Желанията и мечтите ни са скромни

и дали някой ще си спомни,

как в училище дискусии сме правили

и сякаш на всичко туй сме вярвали,

на чутото в медиите странни,

които ни заливат с разни данни.

Филмите и пошлите шоа,

лишават ни от смислени слова.

Ето, защо да мълчим е безсмислено,

нека да направим за нас нещо смислено.

Да се спасим от тези наши политици,

да ги закопчаем с родните белезници!

© Ивена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??