В парламента ни велик,
всеки там е "политик",
нищо, че не знае що е Конституция,
нали успял е да се шмугне в тази институция.
Политиците наши без срам ни лъжат,
на следващите избори пак ще ни подлъжат.
А ние, горките, мълчим си цял живот,
без проблем продаваме нашия вот.
След това отново пак крадат,
а горките граждани - мълчат.
И докога ще е така?!
Няма кой да подаде ръка.
Оплакваме се, че животът ни е труден,
а народът кога за истината ще е буден?
Не е ли време да покажем какво искаме
и как до болка зъби стискаме.
Желанията и мечтите ни са скромни
и дали някой ще си спомни,
как в училище дискусии сме правили
и сякаш на всичко туй сме вярвали,
на чутото в медиите странни,
които ни заливат с разни данни.
Филмите и пошлите шоа,
лишават ни от смислени слова.
Ето, защо да мълчим е безсмислено,
нека да направим за нас нещо смислено.
Да се спасим от тези наши политици,
да ги закопчаем с родните белезници!
© Ивена Георгиева All rights reserved.