10.11.2010 г., 12:13 ч.

В часа на истината 

  Поезия » Гражданска
672 1 9

Никой Твоя път не е изстрадал,

като Теб докрай не е вървял –

борил си се, докато си падал,

и възкръснал, след като умрял !

 

Затова един-единствен Ти си

праведен и истинен Пророк,

най-реален, но превърнат в мистика

свят страдалец, но и Син на Бог!

 

Тук, в света на земните идеи,

ни тежи горчивият въпрос:

Можеш ли сред нас да оцелееш –

колко те предадоха, Христос?!

 

                            10 ноември 2о1о г.

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??