Nov 10, 2010, 12:13 PM

В часа на истината 

  Poetry » Civilian
674 1 9

Никой Твоя път не е изстрадал,

като Теб докрай не е вървял –

борил си се, докато си падал,

и възкръснал, след като умрял !

 

Затова един-единствен Ти си

праведен и истинен Пророк,

най-реален, но превърнат в мистика

свят страдалец, но и Син на Бог!

 

Тук, в света на земните идеи,

ни тежи горчивият въпрос:

Можеш ли сред нас да оцелееш –

колко те предадоха, Христос?!

 

                            10 ноември 2о1о г.

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??