18.02.2017 г., 18:51 ч.

В чест на Васил Левски 

  Поезия » Гражданска
417 1 3

~~~~
Склонил глава подвластен на присъда,
застанал гордо пред палача примирен:
С каква защита да се пазя, за да бъда
огнище благо, а не навеки вкаменен?
~~~~~

 

В чест на Васил Левски

 

От стъпките му се тресе земята,
тече във вените ù неговата кръв,
Апостоле, къде е любовта и свободата,
за които и Христос разпънаха на кръст?

 

Къде приклещена е и живее тайно,
прокудена далеко бащин дом -
душата на народа, под небе безкрайно,
за да опази себе си от гибел и погром?

 

"Къде е святата любов, народна?..
Къде сте мили мои, братя и сестри?
Станете! Левски съм и ще помогна!
Към свобода повеждам вашите души!"

 

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??