3.10.2017 г., 14:32 ч.

В чужбина 

  Поезия » Гражданска
405 1 0

   В ЧУЖБИНА

 

Не си мисли и ти, че е добре да си в чужбина,

и "чужди хляб" със радост ще ядеш,

че лесно е да се катериш да береш маслини,

вместо във своя беден край да заореш!

 

Там няма кой по бащински да ти потупа рамо

и да ти каже две добри слова,

а деребейски той ръцете ти ще търси само,

презряно ще те гледа при това!

 

Там като плъх ще спиш във плевни чужди и в обори

и в тоалетните с метла ще се потиш

и ще тъжиш за близките, за "бащини си двори",

с носталгията ще се утешиш!

 

За мен това е някаква безмилостна прокоба,

на хора без достойнство и чест,

на хора тръгнали в света с торбичката на роба

и робството възраждащи и днес!

 

  03.10.2017г. Драгойново

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??