5.04.2023 г., 8:34 ч.

В друго измерение 

  Поезия
193 0 0

Не родих от теб дете,
не те изправих и на съд,
не те принудих мен да избереш
и дори не те нарекох "скъп".

Не поисках да си мой,
не те разпънах и на кръст,
не те превърнах във герой
и дори не те посочих с пръст.

Не очаквах от тебе обещания,
не пожелах и да си ми длъжник,
не те заринах с оправдания
и дори от истина не те лиших.

Не те измолих и навярно,
не те изплаках..., но помни -
обичам безпощадно
и не мога да съм с дребните души!


© Галина Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??